Μήνυμα: Ζητάμε συγνώμη για την αποχή από την ανανέωση της ιστοσελίδας μας, αλλά προσωπικοί και εργασιακοί λόγοι μας ανάγκασαν να απέχουμε ένα διάστημα. Είμαστε και πάλι κοντά σας!

Fly with phoenicopterus

Λήμνος ..
Tόπος φιλοξενίας για τους υπέροχους αυτους φτερωτους ταξιδιώτες, με την αμέριστη βοήθεια της θηροφυλακής και με πολύ υπομονή γυρίσαμε στα πιο ιδιαίτερα μέρη του νησιου καθώς και σε ολόκληρη την προστατευόμενη περιοχή Natura της Λήμνου, συλλέγοντας μοναδικά πλανα, επίγεια και εναέρια, σεβόμενοι πάντα το οικοσύστημα και με ολα τα μέτρα ασφαλείας...
Η όλη βιντεοσκόπηση κράτησε περιπου 4 μηνες, φωτογραφήθηκαν και βιντεοσκοπηθηκαν εκτός
από τα φλαμίνγκο και πάρα πολλά σπάνια πουλιά.
Η Aerialproductions ευχαριστεί την Θηροφυλακή Λήμνου για την άψογη συνεργασία τους
Το όνομα φλαμίνγκο προέρχεται από την πορτογαλική ή ισπανική λέξη "flamengo", που σημαίνει "αυτός που έχει το χρώμα της φλόγας"
Επίσης, παρόμοιο νόημα έχει και η ελληνική λέξη "φοινικόπτερος" σημαίνει "αυτός που έχει φτερά στο κόκκινο χρώμα του αίματος"
Το ροζ τους φτέρωμα τους προσδίδει μία μαγεία στην όψη.
Παρά τη – φαινομενικά – λεπτεπίλεπτη φύση τους, όμως, τα φλαμίνγκο είναι από τα πιο σκληροτράχηλα πουλιά που καταφέρνουν να ζουν εκεί που κάθε έμβιος οργανισμός πεθαίνει, είναι εξαιρετικά ανθεκτικά πλάσματα και ζουν έως και πενήντα χρόνια.
Είναι μονογαμικά, ζουν σε τεράστιες αποικίες εκατομμυρίων – κάτι που ευνοεί την αναπαραγωγή τους αλλά και αποτελεί «ασπίδα» προστασίας από τους θηρευτές τους, όπως ύαινες και τσακάλια, τα οποία, λόγω μαζικότητας, δεν μπορούν να εστιάσουν στη μονάδα για να επιτεθούν...
TechNoCap