Μήνυμα: Ζητάμε συγνώμη για την αποχή από την ανανέωση της ιστοσελίδας μας, αλλά προσωπικοί και εργασιακοί λόγοι μας ανάγκασαν να απέχουμε ένα διάστημα. Είμαστε και πάλι κοντά σας!

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ (ΚΗΠΟΥΡΙΣΤΡΑΣ) ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (DRONE). VARVARA FALLS AERIAL VIEW, CHALKIDIKI, GREECE

Οι καταρράκτες της Βαρβάρας ή Κηπουρίστρας βρίσκονται στην Χαλκιδική μεταξύ Βαρβάρας και Ολυμπιάδας. Υπάρχουν δύο καταρράκτες απο τους οποίους ο 2ος είναι πιο ορμητικός. Η πρόσβαση στους καταρράκτες γίνεται από τον δρόμο Βαρβάρας προς Ολυμπιάδα Χαλκιδικής. Σε απόσταση 10 χμ από την Βαρβάρα υπάρχει χωματόδρομος που οδηγεί στους καταρράκτες . Στην διασταύρωση του ασφαλτόδρομου με τον χωματόδρομο υπάρχει πινακίδα. Απο την διασταύρωση μέχρι το τέλος του χωματόδρομου η απόσταση είναι 3,3 χμ. Εκεί υπάρχουν ενημερωτικές πινακίδες και parking. Ο χωματόδρομος είναι σε καλή κατάσταση και βατός με αυτοκίνητο μέχρις ενός σημείου. Στην τελευταία μου επίσκεψη 1,5 km περίπου πριν το parking υπήρχε τεράστιο νεροφάγωμα βάθους πάνω απο 1 m που έκανε τον χωματόδρομο άβατο απο αυτοκίνητο. Επιπλέον μερικά μετρα μετά υπάρχει τεράστια κατολίσθηση της πλαγιάς που χάλασε τον χωματόδρομο. Υπάρχει διέξοδος μέσα απο τα δέντρα της κατολίσθησης. Απο το parking ξεκινούν δύο μονοπάτια, ένα για κάθε καταρράκτη. Αριστερά πηγαίνουμε στον 1ο καταρράκτη και δεξιά στον 2ο. Στον 2ο καταρράκτη υπάρχει μονοπάτι για να φτάσει κανείς στο κάτω μέρος. Δυστυχώς και σε αυτό το τμήμα του μονοπατιού υπάρχουν κατολισθήσεις που δυσκολεύουν την πρόσβαση. Πιθανόν μέχρι το καλοκαίρι ο δρόμος να αποκατασταθεί.
Λεπτομέρειες για την πρόσβαση στους καταρράκτες στον σύνδεσμο https://el.wikiloc.com/peripatos-diadromes/katarraktes-barbaras-e-kepouritsas-sten-khalkidike-17339994

Music: Nyte - Breathless

Για εγγραφή στο κανάλι μου κάνε κλικ εδώ : https://bit.ly/34cjWGj
Facebook : https://www.facebook.com/KostasGertzos
Wikiloc : https://el.wikiloc.com/wikiloc/user.do?id=1891385

Όποια ιστοσελίδα επιθυμεί, μπορεί να αναμεταδώσει οποιοδήποτε βίντεο, αυστηρά και ΜΟΝΟ μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση του YouTube. (Κοινοποίηση)
Απαγορεύεται η αναμετάδοση για δημιουργία εσόδων.
Σε περίπτωση αναμετάδοσης από τηλεοπτικούς σταθμούς να είναι εμφανές το Logo του καναλιού. Απαγορεύεται η λήψη και χρησιμοποίηση αποσπασματικών πλάνων από το βίντεο.
Σε περίπτωση απόκρυψης του λογοτύπου γίνεται παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.
TechNoCap