Η ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΑΠΟ DRONE. AMFILOCHIA, AETOLIA-ACARNANIA, GREECE.

Amfilochia is a town and a municipality of Aetolia-Acarnania (Aitoloakarnania) in Greece, with population 3,827 (2011). It is situated by the Ambracian Gulf and features an amphitheatre.
Η Αμφιλοχία είναι κωμόπολη της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας με πληθυσμό 3,287 (απογραφή 2011). Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά πάνω σε δυο λόφους στο τέλος του Αμβρακικού κόλπου. Απέχει 42 km από το Αγρίνιο και 40 km από την Άρτα.
Ο Αλή Πασάς, την περίοδο της τουρκοκρατίας, μετέφερε βίαια τους κατοίκους του παλιού χωριού της Αμβρακίας και τους εγκατέστησε στην περιοχή της ακρόπολης της αρχαίας πόλης ιδρύοντας ταυτόχρονα χάνι -εμπορικό σταθμό και πανδοχείο για τη διευκόλυνση των διερχόμενων καραβανιών. Στο χάνι αυτό (τουρκ. Karavan Sarai = Καρβασαράς) οφείλεται η αρχική ονομασία της Αμφιλοχίας.
Η γεωγραφική θέση της πόλης οδήγησε στο να αποκαλείται σήμερα η Αμφιλοχία «η νύφη του Αμβρακικού». Το 2011 ο Δήμος Αμφιλοχίας συνενώθηκε με τον Δήμο Ινάχου και τον Δήμο Μενιδίου και αποτέλεσε τον Καλλικρατικό Δήμο Αμφιλοχίας ο οποίος σε μεγάλο βαθμό αντιστοιχεί στην πρώην Επαρχία Βάλτου και ο πληθυσμός ανέρχεται σε 17.056 κατοίκους, (απογραφή 2011). Η έδρα του δήμου είναι η Αμφιλοχία.
Πηγή: Βικιπαίδεια.

Για εγγραφή στο κανάλι μου κάνε κλικ εδώ : https://bit.ly/34cjWGj
Facebook : https://www.facebook.com/KostasGertzos
Wikiloc : https://el.wikiloc.com/wikiloc/user.do?id=1891385

Όποια ιστοσελίδα επιθυμεί, μπορεί να αναμεταδώσει οποιοδήποτε βίντεο, αυστηρά και ΜΟΝΟ μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση του YouTube. (Κοινοποίηση)
Απαγορεύεται η αναμετάδοση για δημιουργία εσόδων.
Σε περίπτωση αναμετάδοσης από τηλεοπτικούς σταθμούς να είναι εμφανές το Logo του καναλιού. Απαγορεύεται η λήψη και χρησιμοποίηση αποσπασματικών πλάνων από το βίντεο.
Σε περίπτωση απόκρυψης του λογοτύπου γίνεται παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.
TechNoCap