Αιτωλικό. "Η μικρή Βενετία της Ελλάδας".Η πλωτή μούσα του Κ.Παλαμά. Up Drones Greece

English:
Aitoliko.Little Venice of Greece.

France:
Aetoliko.La petite Venise de Grèce

Spanish:
Aetoliko. Pequeña Venecia de Grecia

Italian:
Aetoliko.Piccola Venezia della Grecia

Starring Up Drones

Music Thanassis Vassilopoulos
Roots - Earth child

Audio editing Nikos Spiliotis.

Video: Yasiu18 - Drone.as - Stavros.P

Αιτωλικό. "Η μικρή Βενετία της Ελλάδας".

Δέκα χιλιόμετρα από το Μεσολόγγι, ένα μικρό νησάκι καταμεσής της λιμνοθάλασσας φιλοξενεί το Αιτωλικό, μια νερένια πόλη. Με τη στεριά τη συνδέουν δύο πέτρινα γεφύρια με πολλές τοξωτές καμάρες. Τέσσερα - πέντε πολύ μικρά νησάκια στο κέντρο της λιμνοθάλασσας, ενώθηκαν με ξύλινα γεφυράκια από τους πρώτους ψαράδες που τα κατοίκησαν. Οι συνεχείς επιχωματώσεις, με τελευταία αυτή του 1972, διαμόρφωσαν τη σημερινή εικόνα.

Περιπλανηθείτε στα στενά σοκάκια, ανακαλύψτε την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην οποία έγιναν οι πρώτες εθνοσυνελεύσεις των αντιπροσώπων της Ρούμελης, καθώς και η περιβόητη δίκη του Καραϊσκάκη και αφήστε για το τέλος το καλύτερο! Μουσείο Χαρακτικής της Βάσως Κατράκη. Τα έργα τής πιο σημαντικής ελληνίδας χαράκτριας, που μαζί με τον Μόραλη και το Τάσο αποτελούν τη χρυσή τρόϊκα της σύγχρονης ελληνικής χαρακτικής, φιλοξενούνται σε ένα σύγχρονο κτήριο που αφήνει τη σφραγίδα του σε όλο το νησάκι. Φεύγοντας πάρτε οπωσδήποτε μαζί σας το λεύκωμα με έργα της Κατράκη για να σας συντροφεύουν στην επιστροφή οι ψιλόλιγνες ανθρώπινες φιγούρες της.

Αν επισκεφτείτε το Αιτωλικό μην παραλείψετε να δοκιμάσετε Φρέσκα ψάρια, χέλια, πετάλια και το μοναδικό αυγοτάραχο που είναι διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο και αποτελεί μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία ειδικά αν το απολαύσετε στα τοπικά μικρά ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία της περιοχής που κατέχουν και της γνήσιες τοπικές σπεσιαλιτέ με αυτήν την εξαιρετική πρώτη ύλη.

Κείμενο Δημήτρης Σταθόπουλος.


Όροι & προϋποθέσεις:

Το Youtube κανάλι της ομαδας Up Drones αποτελεί μια πλατφόρμα προβολής της χώρας μας.
Ο σκοπός ίδρυσης του είναι η προβολή της Ελλάδας, της ομορφότερης χώρας του κόσμου.

Το οπτικό υλικό που προβάλλεται στα βίντεο μας είναι από διάφορες προσωπικοτητες της σκηνοθεσίας, βιντεοληψιας (droners, κλπ), που προβάλλουν την δουλειά τους μέσα απ' το καναλι μας και ο κύριος διαχειριστής του καναλιού δεν φέρει καμία νομική ευθύνη για αυτό.

Η μουσική η οποία συνοδεύει τα βίντεο μας όταν αυτή ανήκει στους μουσικούς της ομάδας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών της και απαιτείται γραπτή άδεια από αυτούς προκειμένου να παραχωρηθούν τα δικαιώματά της.

Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η αναμετάδοση του υλικού από πηγές άλλες εκτός αυτής του καναλιού μας στο YouTube .

Η αναμετάδοση των βίντεο μας επιτρέπεται από όλα τα ηλεκτρονικά μέσα αρκεί αυτή να γίνεται μέσα από το επίσημο κανάλι μας στο YouTube και να υπάρχει αναφορά προς αυτό.

Η προβολή των βίντεο από τηλεοπτικούς σταθμούς επιτρέπεται μόνο όταν είναι εμφανές το logo του καναλιού μας και όταν συνοδεύεται από αναφορά προς αυτό.
Κάθε άλλη χρήση απαγορεύεται ρητά και θα υπάρχουν ποινικές διώξεις από τους αρμόδιους φορείς.

Το κανάλι Up Drones δεν παραχωρεί πλάνα και δεν εμπορεύεται το οπτικό υλικό του έναντι καμίας οικονομικής ανταμοιβής.

Το οπτικό υλικό το οποίο προβάλλουμε παραχωρείται εντελώς δωρεάν στης αρμόδιες Ελληνικές κρατικές υπηρεσίες προκειμένου να προβάλουν την χώρα μας εντελώς δωρεάν.

Ευχαριστούμε πολύ,
Ομάδα Up Drones.
TechNoCap